Sportsdrik

Hvordan sportsdrikke kan have betydning for din fysiske præstation

Sponsoreret annonce

Det er meget sandsynligt, at du har lagt mærke til, at mange atleter indtager en eller flere former for sportsdrikke. Det er naturligvis ikke uden grund, at de gør dette. Tværtimod skyldes det, at det kan bidrage positivt på op til flere punkter.

Derfor er det også meget vigtigt at slå fast, at der ikke blot er tale om en form for hokuspokus. Derimod er der tale om drikke, der er blevet videnskabeligt konstrueret til at give din krop, hvad den har brug for. Det gælder desuden både under og efter træning.

Det er specialdesignede drikke

Sportsdrikke kan have stor betydning for din fysiske præstation, da der er tale om specialdesignede drikke, som er blevet sammensat med netop dette for øje. Derfor er du sikker på, at de indeholder, hvad din krop har brug for. Samtidig er det en nem måde at indtage det på.

De fleste af disse sportsdrikke byder på et indhold af elektrolytter og kulhydrater, men i nogle tilfælde indeholder de også protein. Derfor kan de gøre gavn på flere punkter, herunder at genopbygge energilagre. Hertil hjælper de dig også med at opretholde hydrering og fremskynde restitution.

Hvornår har man brug for dem?

Som angivet herover, så kan sportsdrikke gøre gavn på flere punkter, men deres primære formål er at genopfylde væske og elektrolytter. Begge dele er noget, som du mister meget af under intens træning, hvorfor det er vigtigt at fylde op undervejs.

Derfor er de især gode for dig, der dyrker en form for udholdenhedstræning. F.eks. kan der være behov for det, hvis du skal løbe et maraton eller cykle langt. I begge tilfælde er der tale om en fysisk aktivitet, der gør, at kroppen vil miste store mængder vand og salte.

Omvendt kan de også vise sig at være til stor gavn i tilfælde af, at du træner eller motionerer med meget høj intensitet. Der er nemlig kulhydrater i disse drikke, som kan hjælpe dig med at genopbygge glykogenlagre i musklerne. Derfor kan de fungere som et godt energiboost under træningen.

Der er forskel på sportsdrikke

Hvis du har besluttet dig for at ville købe sportsdrikke, er det vigtigt at vælge med stor omhu. Det skyldes, at det langt fra er dem alle, der har det samme indhold. Hvis du vil være sikker på, at de gør gavn for din træning, er det derfor afgørende at vælge de rette drikke.

Har du ikke den store viden på området, kan det derfor være svært at vælge blandt det store udvalg. Heldigvis er der hjælp at hente hos kostmagasinet, hvor de har lavet en guide. I denne guide bliver du også præsenteret for et udpluk af de bedste sportsdrikke på det danske marked.

Flere nyheder